Losplaatskade, Noordwijk

Herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf

In opdracht van Thunnissen  is een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf aan de Losplaatsweg te Noordwijk. Op de voormalige gemeentewerf verrijst een nieuwe woonwijk: De Losplaatskade. Het gebied wordt een intieme woonwijk gebaseerd op rijke historische, oude stijlelementen uit de omgeving.

In de nieuwe intieme woonwijk is ruimte voor 49 grondgebonden woningen, waarvan 15 woningen in het sociale segment. Door de grote variatie in woningtypen, breedtematen en tuindiepte ontstaat een gevarieerd en afwisselend straatbeeld. Bijzonder aan het plan is de rijke detaillering met uit getimmerde goten, luifels, statige entrees en een hoogwaardige aansluiting met de oude kern van Noordwijk-Binnen.

Authentiek en sfeervol. Dat is de Losplaatskade. De gemeentewerf aan de Losplaatsweg is een bijzondere locatie, gelegen op loopafstand van de winkels voor de dagelijkse boodschappen aan de Kerkstraat. Het gebied grenst aan het historische centrum van Noordwijk Binnen, de oude kern van het dorp.